Tävlingsgrupper

Tävlingsgrupperna är för våra åkare som tävlar i stjärnklass, B-klass, A-serien och Elitserien. I dessa grupper fortsätter vi att utveckla åkarna mot mer avancerade hopp, steg och piruetter. Åkarna tränar mellan 5 och 6 dagar i veckan.

Åkaren förväntas vara självgående och vara ett föredöme för de yngre åkarna. De äldre åkarna i dessa grupper är hjälptränare till våra skridskoskolebarn.

Rekommendationer för tävlingsgrupperna

1.     Agerar som en förebild för alla åkare i klubben

2.     Följer och är medveten om de tävlingsregler som gäller för den egna tävlingsklassen.

3.     Har en sportslig attityd och ett sportsligt beteende, där man tävlar främst mot sig själv och sin egen prestation både på träning och på tävling. Man gläds med andra i medgång och peppar/lyfter stämningen i motgång

4.     Åkare på högre nivå tar eget ansvar för att vara i fysisk och mental form vid säsongens början. Här kan tränare hjälpa till att utforma träningsprogram.

5.     Känner sig så pass engagerad i sporten att man vill prioritera tävlingar och träningar, framförallt under tävlingssäsong.

6.     Tar eget ansvar för aktiv uppvärmning minst 15 minuter före varje träning (detta betyder 15 minuters aktiv uppvärmning innan man tar på sig skridskorna).

7.     Tar eget ansvar för nedjoggning, styrkeövningar och aktiv stretching minst 20 minuter efter varje träning.

8.     Kan testa när tränaren anser åkaren redo.

9.     Rekommenderas att delta på de läger som anvisas av tränaren under året. Tränaren rekommenderar att åkaren deltar på läger som anordnas under skollov och 2-4 veckors sommarläger. Man bör delta på de läger där klubben har tränare. Vill man utöver detta träna på läger så prata igenom detta med din tränare innan du anmäler dig så att du kan få vägledning.