Checklista klädsel konståkning

För att barnen inte ska frysa när de tränar så behöver de 3 lager kläder på kroppen. De råd vi ger här riktar sig främst till barn som åker nivån över skridskoskola och uppåt.

– På benen kan de ha 2 lager tunnare tights/träningsstrumpbyxor under ett par lite tjockare fleecefodrade träningstights. Vanliga tunna tights kan köpas på t ex H&M eller Lindex alternativt löpartights som finns i sportbutiker. Träningsstrumpbyxor och fleecefodrade träningstights kan köpas på t ex Norrköpings Skateshop eller Teijas Skateshop.

– På överkroppen kan de ha 2 lager långärmade t-shirts/tunn långärmad stickad tröja och över det en klubbjacka. T-shirts/tunna stickade tröjor kan köpas på t ex H&M eller Lindex. Klubbjacka med emblem köps från Norrköpings Skateshop (se mer information nedan).

– Två par fingervantar ifall barnen fryser om fingrarna är helt normalt. Vanliga fingervantar kan köpas på t ex H&M eller Lindex. Fingervantar med noppor på handflatan (för att inte glida på isen) kan köpas hos t ex Norrköpings Skateshop, Teijas Skateshop eller i ridsportbutiker.

– Sockar i skridskor är väldigt individuellt från åkare till åkare. På skridskoskolenivå fungerar lite tjockare sockor, t ex i ull med tunn strumpa under. En nylonstrumpa som innersta lager kan fungera som ett bra alternativ. När åkarna är på högre nivå bör de ha tunnare sockar i skridskorna eftersom skridskorna ska vara precisa på foten.

– När barnen har tagit märke 6 och åker utan hjälm ska långt hår sättas upp i en knut så de inte få hår i ögonen när de åker.

– Skridskor är ett kapitel för sig som vi skriver om i ett separat dokument (se Rekommendationer skridskor konståkning).

 

Förslag på inköpsställen:

Norrköpings skateshop – butik online för konståkare.
www.norrkopingsskateshop.com
Tel: 0766-316690
e-mail: info@norrkopingsskateshop.com

OBS! Norrköpings Skateshop erbjuder klubbens medlemmar 10% klubbrabatt på ordinarie priser. Uppge rabattkod VIGGBYHOLM.


Teijas Skateshop – specialaffär för konståkare. Erbjuder även slipning av skridskor.

Adress: Birger Jarlsgatan 104, Stockholm
Tel: 08-15 75 28
e-mail: stockholm@teijasskateshop.com
hemsida: www.teijasskateshop.com

Närmaste tunnelbana: Tekniska Högskolan, uppgång Odengatan
Öppettider: tisdag 12-18, onsdag 12-16, torsdag 12-18, fredag 12-18, lördag 10-14. Även andra tider enl ök. 


Show Store – dansbutik som även har ett sortiment av kläder och väskor för konståkning.

Tel: 08-406 00 10
e-mail: info@showstore.se
hemsida: www.showstore.se