Skridskoskolan

Viggbyholms skridskoskola i Täby

Välkommen till vår populära skridskoskola!

Viggbyholms IK Konståknings skridskoskola finns i Jägholmshallen, Hägernäs i Täby. Skridskoskolan har funnits över 10 år och vuxit mer och mer för varje år!

Anmälningsformulär HÄR

VIKK erbjuder 2022/2023 följande alternativ: 

1-dagars skridskoskola, löpande intagning i mån av plats.
Alternativ 1: Söndagar 11.35 – 12.20
Alternativ 2: Lördagar 15.30 – 16.15
Alternativ 3: Onsdagar 16.05-16.50
Alternativ 4: Fredagar 15.35-16.20

Inga förkunskaper krävs

Skridskoskola 1 dag per vecka med fokus att lära sig grunderna i skridskoåkning. Vi leker fram kunskapen, det ska vara roligt att lära sig.

Medtag: slipade skridskor, hårda skridskoskydd, vantar, hjälm, rena och oömma kläder som barnet kan röra sig i. Tänk på att skridskorna behöver sitta stadigt på foten.

2-dagars skridskoskola, löpande intagning i mån av plats.
Onsdagar 17.00 – 17.50, start 31 augusti
Söndagar 12.30 – 13.20 is + 13.30 – 14.15 mark, start 11 september
Inga förkunskaper krävs


Skridskoskola 2 dagar per vecka med 2 ispass och 1 lättare markpass i samband med ett av ispassen. Vi fortsätter att träna på grunder i skridskoåkning, fortfarande mycket lek och fokus på att ha roligt på isen. Markpass är en lättare fys med kondition, styrka, rörlighet och lek med syfte att hjälpa utvecklingen på skridskor.

Medtag: slipade skridskor, hårda skridskoskydd, vantar, hjälm, rena och oömma kläder som barnet kan röra sig i. Gymnastikskor, hopprep och vattenflaska. Tänk på att skridskorna behöver sitta stadigt på foten.


3-dagars konståkninggupp “Speedgruppen”
Ungefärlig nivå: märke 2-6.


Konståkningsskola 3 dagar per vecka med 3 is- och 2 lättare fyspass i samband med 2 av ispassen. Träningen börjar mer anpassa sig efter konståkning. Ungefärlig nivå: märke 2-6. Markpass är en lättare fys med kondition, styrka, rörlighet och lek.

Medtag: slipade skridskor, hårda skridskoskydd, fingervantar, hjälm, rena och oömma träningskläder som barnet kan röra sig i. Gymnastikskor, hopprep och vattenflaska.

Skridskor som passar denna nivå är: Jackson- Excelset eller Edea-tempo set.


4-dagars konståkningsgrupp “Utvecklingsgruppen”
Ungefärlig nivå: märke 4-6


Konståkning med träning 4 is- och 3 markpass i veckan. Här börjar åkarna träna emot att ta tävlingstest. För att kunna tävla i konståkning behöver man vara en licenserad åkare och det blir man när man tar tävlingstest.

Medtag: slipade skridskor, hårda skridskoskydd, fingervantar, (hjälm), rena och oömma träningskläder som barnet kan röra sig i. Gymnastikskor, hopprep och vattenflaska.

Skridskor som passar denna nivå är: Jackson- Excelset eller Edea-tempo set.


Skridskorna behöver slipas för att barnet ska kunna åka skridskor ordentligt. Här är några ställen som vi rekommenderar om man har riktiga konståkningsskridskor. Mer info finns på våran hemsida.
Josh Spicer, Järfälla 076-8965926
Emil Sönstevold, Täby 076-3008136

Vi använder oss av Svenska lag, när eran anmälan godkänns får ni ett mail med inloggningsuppgifter. Ni kan med fördel ladda ner appen.

Varmt välkomna till vår skridskoskola!

Varje termin avslutas med en mycket uppskattad uppvisning, här från våruppvisningen 2022: